Forum » Last.fm Yazılım Desteği

Skroplama da sorun mu yaşıyorsunuz? Öyleyse..

• NisaMishap şöyle demiş...
    • Çalışan
    • 13 Haz 2008, 09:49
    ouzay:

Windows Media Player'dan skroplama yapıyormuşsun heralde ama sanki yazılımla pek ilgilenmemişsin gibi geldi bana, yazılımını hiç güncellemeyi denedin mi? Last.fm yazılımını yani, bize bu 8 sayfa içindeki çözümlerden hangilerini deneyip denemediğini söylersen biz sana yardımcı olabilir ama şu haliyle problem çok belirsiz. Bir kere işe yazılımını güncelleyerek, Windows media player'ı da güncelleyerek ve yazılım üzerinde, üst gri menüdeki hesaplar sekmesinin altındaki kullanıcı adına tıklamakla başla.

Senden haber bekliyoruz, iyi şanslar.

• ouzay şöyle demiş...
    • Kullanıcı
    • 14 Haz 2008, 12:39
    yazılımı sılıp bastan yukledım sorun kalmadı şimdi..teşekkurler ılgılendıgınız için
    • Çalışan
    • 16 Haz 2008, 09:18
    Düzeldiğine sevindik geçmiş olsun:)
    • ouzay şöyle demiş...
    • Kullanıcı
    • 16 Haz 2008, 10:24
    teşekkürler :)
    • dreamshower şöyle demiş...
    • Kullanıcı
    • 30 Haz 2008, 15:12
    Ben de son dinlenenlerde skroplanmıyor arkadaşlar..
    Programda skroplanıyor yazıyor fakat siteye girip baktığımda skroplama yok en son 5 gün öncesini gösteriyor, programı silip tekrar kurdum hatta winamp ı da silip tekrar kurdum aynı şekilde devam ediyor sorunum.
    Nasıl çözebilirim ?

edit: ayrıca hata : sunucuya ulaşılamıyor
    gibi bir şey gördüm ayarlarda
    • Çalışan
    • 30 Haz 2008, 15:50
    dreamshower

Sunucuya ulaşamıyorsa yazılımın internete erişimi makinandaki herhangi bir güvenlik merkezi, firewall ya da antivirüs tarafından engelleniyor demektir. Ayrıca haftasonunda Türkiye'de yaşanan bağlantı kaosundan da etkilenmiş olabilirsin ve bu yüzden ayarlarını kontrol etmen gerekebilir, ama 5 gün öncesi diyorsun, tüm güvenlik duvarlarında last.fm'in izinli olduğundan emin ol ve yazılımda hesaplar başlığına bas çıkan kullanıcı adına tıkla ve kullanıcı adını teyid et. Bu forum başlığındaki diğer soru ve cevapları da okursan işine yarayacak çözümler bulabilirsin, eğer düzelmezse işletim sistemin, varsa firewall vs. adı ve sürümü, lastfm sürümün ve kullandığın müzik çalar adı ve sürümü bilgilerinle bize destek hattından email ile ulaşabilirsin.
    • Kullanıcı
    • 2 Tem 2008, 12:09
    ve bir şeyi daha eklemek istiyorum
    bu sorunu ben en son parolamı değiştirdikten sonra yaşadım. programa giriş yaparken de yeni parolayla girdim ertesi gün farkettiğimde skropanmıyordu sitede.
    ben bit defender antivirüs free sürümünü kullanıyorum sorun bit defender kaynaklı olduğunu düsünmüyorum 1senedir nerdeyse bitdefender kurulu pcmde ve lastfm yazılımı kurulu.
    • Çalışan
    • 2 Tem 2008, 15:25
    Bitdefender kullanan Last.fm kullanıcılarının çok sorun yaşadığını biliyoruz, ama belki şifreni değiştirdikten sonra server'a yeni bilgi gönderilirken bitdefender bunu engelleme gereği duymuş olabilir. Şifreni hem yazılım hem de site üzerinden değiştirdin mi acaba? Ve sonrasında yazılımda hesaplar başlığı altındaki kullanıcı adına tıkladın mı? Bu yeni rehandshake sağlayacaktır. Haber bekliyoruz.
    • Kullanıcı
    • 2 Tem 2008, 21:48
    çok teşekkürler ilginiz için sorun evet artık çözüldü.
    parolamı tekrar değiştirerk site ve yazılımdan sorunu çözmüş bulunmaktayım. daha önce de dediğim gibi bu skroplanmama olayı parolamı değiştirdikten sonra başlamıştı ve artık yok. üzüldüğüm şey 1 haftalık skroplama kaybı o kadar =)

• Çalışan
    • 3 Tem 2008, 13:28
    Skropladığın parçalar yazılım arabelleğine alınmıştır yüksek ihtimalle ve profiline aktarılırlar, bir aksilik çıktı ve arabelleğe almadıysa da artık daha fazla skroplamaya gayret edersin:) Rica ederiz, keyifli dinlemeler.
    • ilaydaksk şöyle demiş...
    • Kullanıcı
    • 10 Tem 2008, 16:57

haftalık güncellemeler...

Skroplamada sorun yaşamıyorum, fakat skroplanan parçalarım profilime bazen aktarılmıyorlar.
    üstelik haftalık listelerim aylardır guncellenmiyor. hala mayis ayinda dinlediklerim gorunuyor son tarih olarak. bu durumda ne yapmam gerekiyor?

Şimdiden teşekkür ederim.
    • Çalışan
    • 15 Tem 2008, 16:49
    ilaydaksk

yazılımda hesaplar sekmesi altındaki kullanıcı adına tıkla, düzelmezse bize detaylı bilgi ile tekrar ulaş
    • Unfukable şöyle demiş...
    • Kullanıcı
    • 18 Tem 2008, 19:43

Biri bana yardım etsin yoksa!

Ya ben intihar edeceğim ya da bu körolmayasıca Last.FM yazılımını kökten sileceğim :))

Bitdefender virüs programı kullanıyorum, Last.FM'in son versiyonunu kullanıyorum, şifremi değiştirdim olmadı, yazılımı kaldırıp tekrar kurdum olmadı.. Bitdefenderi kaldırdım birkaç gün denedim olmadı..

Kafamı duvarlara sürtüp kıvılcım çıakrtmak istiyorum artık :S

Neydi benim suçum tanrım :((
    Biz eskiden gül gibi geçinip giderdik Last.FM'im.. N'oldu da soğudun benden? Prozac almaya başlayacağım yakında. Eğer sağlık durumum kötüye giderse bilinsin ki bu Last.FM'in artık beni sevmiyor olmasındandır.

Ya yardım edin, ya da bilmiyorum artık!

Evet bu bir tehtiddir. gereği yapılmazsa, Türktelekoma da şikayet edeceğim sizi. Yasaklansın Last.FM Türkiye'de. Ben kullanamıyorsam kimse kullanmasın.

Dipnot: Baştan okuyunca çok acıklı olduğunu düşündüm. Ağlamamak için kendimi zor tutuyorum..
    Dipnot2: Bir de çok bencil olduğumu düşündürdü bana :S
    Dipnot3: Hepsi Last.FM'in suçudur. Kayıtlara geçirilsin efendim hıh

• e-eyup şöyle demiş...
    • Kullanıcı
    • 20 Tem 2008, 14:49

WMP11 64 bit

vista 64 ultimate yüklü bilgisayarımda wmp nin de 64 bit destekli olanını kullanıyorum. 32 bit de problem yok ama 64 bit de kullanamıyor skroplamayı.
    e-eyup
    • roxelanne şöyle demiş...
    • Kullanıcı
    • 22 Tem 2008, 16:46
    bugüne kadar skroplamada bir problemim olmadı fakat son bir kaç saattir yazılımı çalıştırdığımda skroplama devrede olduğu halde hiç bir şarkım skroplanmıyor ve herhangi bir uyarı da almıyorum, yazılım ilk açıldığı ekranla duruyor
    • Çalışan
    • 23 Tem 2008, 20:25
    Bu forum başlığında bir çok farklı çözüm önerisi var bunları okuyup denemenizi, gerekirse yazılımı silip tekrar yüklemenizi öneririz. Düzelmezse işletim sistemi yazılım sürümü ve eklenti bilgilerinizle bize geri dönün.

İlk adım olarak çözümlerden yazılımda ana üst menüdeki hesaplar sekmesinin altındaki kullanıcı adınıza tıklayın ve yazılımı yeniden başlatmayı deneyin.
    • zoltran02 şöyle demiş...
    • Kullanıcı
    • 12 Ağu 2008, 13:48

ayni problem delirtecek iken;

* müzik oyantici programım güncel,
    * last.fm yazılımı güncel;
    * antivirus programımda özel izinler verdim lastfm.exe için, sonunda tamamen kapattim,
    * xp'nin güvenlik duvarında özel izin verdim,

* dinlediğim şarkılar başarıyla skroplanıyor,
    * begendigim şarkılar profilimde görüntüleniyor,
    * katılıdım gruplar ve yorum bilgilerim de güncel olrak görünüyor sayfada,
    * tanı sayfasinda 200 şarkı skroplandı ve ara bellekte bekliyor diye görünüyordu,
    * hatanın sebebi: sunucu bağlantısı yok, en son ne zaman bağlandı bilinmiyor..

4 gündür dinlediğim hiçbir şarkı listelerimde görünmüyor, listelerim taa 4 gün öncesinde kalmıstı, baktım hiçbir sorun göremedim. araştırdım birkaç çözüm denedim.

tam kafayı yemek üzereyken...

son bir şey denedim, şifremi değiştirdim ve bütün istatistiklerim sunucuya iletildi. sonunda listelerim güncellendi. (:

• Çalışan
    • 13 Ağu 2008, 10:12
    İşte bu yüzden forum başlığında bulunan diğer sayfaları da okumanız iyi oluyor, çünkü bu çözüm önerisi zaten var :) sevindik düzeldiğine, keyifli dinlemeler.
    • Kullanıcı
    • 15 Ağu 2008, 20:06
    Ne yazikki olmuyor :(
    Ben Bitdefender virus programimi kaldirmak zorunda kaldim.. Soyleki sitedeki flashlarda da "Tuh.. baglanti kuramadik" diye bir hata veriyordu. Bİtdefender'i kaldirinca o sorun da cozulmus oldu. Simdi virusler bulasirsa Last.Fm'i bundan sorumlu tutacagim. Bilginize :)
    • şöyle demiş...
    • Kullanıcı
    • 17 Ağu 2008, 08:53
    Ben yeni üyeLerdenim ...
    Lastfm yazıLımını indirdim fakat müzik listemi orada nasıl çalacağım onu bilmiyorum ve bazı parçalar 30sn gibi kısa sürüyor bunun sebebi nedir ?
    • Kullanıcı
    • 17 Ağu 2008, 22:38
    @H1perocktif, yazilimi indirip kurmak istedigin zaman muzik oynaticinin eklentisini(plugin) kurmak isteyecektir. Onu da kurduktan sonra Last.FM uyelik adi ve sifrenle giris yapman istenecektir. Sonra sen parcalari calmaya basladigin zaman kend,i muzik oynaticinda (Windows Media Player, Winamp vs.) otomatik olarak siteye islenecektir zaten.

30sn.lik sarkilar da, on sunumlardir. Radyodan dinlerken (istedigin sarkilar degil de, o taglari yahut o sanatciya benzer parcalar calar) iste o zaman tamamini dinleyebilirsin. Sans eseri radyo gibi dusun :)

Ama sanatcinin izin verdigi surece parcalari dinlersin.
    • Çalışan
    • 18 Ağu 2008, 11:27
    Unfukable:

BitDefender'ın zaten last.fm'e engel olduğu bilinen birşey yani nedense iki program uyuşmuyor, bir çok farklı program var, başka şeyler deneyebilirsin mesela ben herkesin avg'den memnun olduğunu duyuyorum
    • Kullanıcı
    • 19 Ağu 2008, 07:21
    NisaMishap;

Artik hic bir seye gerek kalmadi. Ubuntu Linux kullaniyorum ve cok memnunum. Benim icin daha dogrusu tum Last.FM calisanlari, developperlari, ve senin icin de hayirli oldu :))
    • Çalışan
    • 19 Ağu 2008, 09:14
    hayirli olsun:)
    • zoltran02 şöyle demiş...
    • Kullanıcı
    • 22 Ağu 2008, 19:33

şifre değiştirmeye son

şifre değiştirmekten bıkanlara bir tavsiyem var: Last Fm programında> >Hesap menüsünden> >profilinize tıklamanız şifre değiştirmeden skorplanmış parçaların iletilmesini sağlıyor (:

bu arada bişi diil :P
Dışarıdan mesaj gönderilemez. Forumlara yazmak istiyorsan lütfen hesabına giriş yap ya da sitede hesap aç.