Forum » Last.fm Yazılım Desteği

Winamp 5.5 Skroplama Sorunu

• ecank şöyle demiş...
    • Abone
    • 15 Eki 2007, 17:05

Winamp 5.5 Skroplama Sorunu

Bugün winamp 5.5 final sürümünü indirdim, kurdum. Ve hayran kaldım. Özellikle Auto - Tag eklentisi lastfm için oldukça işimize yarayacak gibi görünüyor. Ama maalesef skroplamayla ilgili bir sorun var. Klasörümden şarkıyı açtığımda ilk şarkıyı skropluyor. Sonraki parçalar skroplanmıyor. Bir şarkıdan diğerine elle geçtiğimde hala bir önceki şarkıyı skroplamaya devam ediyor. O bitince de diğerine geçmiyor.

Forumda bununla ilgili ingilizce bir başlık gördüm, biraz okudum. Final sürümünden önceki build 1568 i kurmamızı önermişler sanırım. Fakat ben 1568 ile 1600 arasındaki farkı bilmeden eski sürüme dönmek istemiyorum, ki zaten 1568 i indrebileceğim bir adreste bulamadım.
    (Bu arada klasik temaya geçince problem biraz hafifliyor, ama tamamen düzelmiyor. Bento temasındaki kadar sık olmasa da gene yapıyor.)

Yardımcı olabilecek birileri varmıdır?
    Acaba lastfm Winamp 5.5 e özel bir eklenti mi çıkartır?
    Rengini belli et.
    • onurware şöyle demiş...
    • Kullanıcı
    • 17 Eki 2007, 19:57
    1640 ile bendede sorunlar var, ard arda dinlediğim aynı şarkıları tek tek skroplamıyor, sadece bir tane skropluyor. Sanırım 5.5 i silip önceki kullandığım versiyona geri dönecem.

@ecank
    1568 sürümüne burdan ulaşabilirsin.
    http://download.nullsoft.com/winamp/beta/winamp55_1568_beta_pro.exe
    • sh3rryb3rry şöyle demiş...
    • Kullanıcı
    • 18 Eki 2007, 10:41
    Winamp 5.5 surumu ile yasanan bu sorunu cozumlemek icin bir calisma yapilabilir. Bu esnada Winamp-Version build 1568 i kullanmanizi oneriyoruz.
    • mutlus şöyle demiş...
    • Kullanıcı
    • 20 Eki 2007, 11:01
    v5.5 x.86'yı kullanıyorum ben. skroplama işini de düzgün bir şekilde yapıyor. ama bunun için last.fm programı değil de last.fm'in sitesinden indirdiğim winamp plug-ini'ni kullanıyorum. program çalınan şarkıyı bile görmedi bende. ama bu plug-in sayesinde hem sorunumu çözdüm hem de iki program çalışmasına gerek kalmadı.
    • aldarin şöyle demiş...
    • Kullanıcı
    • 20 Eki 2007, 13:42
    İngilizce başlıkta sharevari Winamp 5.5 için bu bağlantıyı vermiş. Ayrıca bunun için DoctorO'ya teşekkür etmemiz gerekli sanırım. :)
    • ecank şöyle demiş...
    • Abone
    • 20 Eki 2007, 21:22
    aldarin demiş ki:
    İngilizce başlıkta sharevari Winamp 5.5 için bu bağlantıyı vermiş. Ayrıca bunun için DoctorO'ya teşekkür etmemiz gerekli sanırım. :)

:D Sanırım seninde ingilizcen pek iyi değil.:D Başlıktan anladığım kadarıyla DoctorO sorunu halletmiş, herkes teşekkür ediyor. Ama yazdığı çözümü kendi ingilizcemle denememe rağmen halledemedim problemimi.
    Bu arada 1568 versiyonu full versiyondan farklı. ben yeni temayla kullanmak istiyorum. 1568 de yok.

Birde winamp için skroplayıcı 2.0.47 bağlantısı var, en son olarak. ama winamp 5.5 full de o da işe yaramadı. sorun halledilene kadar wmp kullanıcam.

zaten id3 etiketlemelerde wmp daha rahat. ama işte winamp 5.5 ile birlikte gelen auto-tag eklentisi otomatik id3 etiketleme yapıyordu.
    Rengini belli et.
    • dckaraca şöyle demiş...
    • Kullanıcı
    • 30 Eki 2007, 21:22

Çözüm

İngilizce yetersiz diyenler için...

http://nunzioweb.com/daz/AudioScrobbler/5_5/gen_audioscrobbler.dll

Bu linkteki dll dosyasını winamp'in içindeki pluginler klasörüne koyuyoruz. Ama koymadan önce options>preferences>plugins>media library pluginlerinden audio scrobbler plugininde enable tick'ini kaldırıyoruz.

Ardından işte bu indirdiğimiz dosyayı pluginler klasörüne koyuyoruz.

Bu işlemi yaparken winamp'in kapalı olması gerektiğini hatırlatmama gerek yok sanırım.

Yine pluginler bölümüne gelip bu sefer "general purpose" altındaki pluginlerden DoctorO'nun AudioScrobbler pluginini seçiyor ve bilgilerimizi güncelleyip plugin'i enable duruma getiriyoruz.

Resmi bir plugin güncellemesi çıkana kadar idare edecektir.

Çözüm başka yere yazıldıysa affola, ilk gördüğüm yere yapıştırıverdim.

Sevgiler.
    God is an Astronaut.
    • FaTiii şöyle demiş...
    • Kullanıcı
    • 30 Eki 2007, 22:31
    winamp ın kütüphanesine eklemediğiniz şarkıları çalarken böle bi sorun oluo.. mp3leri kütüphaneye eklerseniz sorun gidio.

ben yaptım oldu.
    "Her türlü anlamsızlığa anlam yüklediğimi anladığım an, anladım ki herşey anlamını yitireli çok olmuş.."
    • aldarin şöyle demiş...
    • Kullanıcı
    • 30 Eki 2007, 23:20
    ecank said:
    aldarin demiş ki:

:D Sanırım seninde ingilizcen pek iyi değil.:D Başlıktan anladığım kadarıyla DoctorO sorunu halletmiş, herkes teşekkür ediyor. Ama yazdığı çözümü kendi ingilizcemle denememe rağmen halledemedim problemimi.
    Bu arada 1568 versiyonu full versiyondan farklı. ben yeni temayla kullanmak istiyorum. 1568 de yok.

Birde winamp için skroplayıcı 2.0.47 bağlantısı var, en son olarak. ama winamp 5.5 full de o da işe yaramadı. sorun halledilene kadar wmp kullanıcam.

zaten id3 etiketlemelerde wmp daha rahat. ama işte winamp 5.5 ile birlikte gelen auto-tag eklentisi otomatik id3 etiketleme yapıyordu.

1-) Ben mesajımda ne kendi İngilizcem ne de başkasınınki hakkında bir yorum yapmadım. Başlıktaki tonlarca yazıyı da tamamen okumadım. Yani kimseye bu konuda bir ukalalık yapmadım. (Ki şu an itibari ile yapıyorum, İngilizceme güvenirim evet)
    2-) Zaten DoctorO'nun açıklamalarını uygulamayacaktın. DoctorO orada soru-cevap artı birkaç deneme yapmış. En son geliştirdiği sürümü de sharevari'ya göndermiş. sharevari de benim verdiğim bağlantıyı foruma koymuş.
    3-) Verdiğim bağlantı, benim ve daha bir sürü arkadaşımın sorununu çözdü.
    4-) Evet, pek sevimli bir insan değilim. Benimle konuşurken karşınızda askerlik arkadaşınız olmadığını kimi zaman -bu örnekte olduğu gibi- anımsatabilirim.

Herkese iyi günler..
    • ecank şöyle demiş...
    • Abone
    • 31 Eki 2007, 21:18
    1-)Ben ":D Sanırım seninde ingilizcen pek iyi değil.:D" derken, "Ayrıca bunun için DoctorO'ya teşekkür etmemiz gerekli sanırım. :)" yazdığın için öyle dedim. Ne yazdığının farkında değilsin galiba.
    2-)Ben bu başlığı sorunu olanlar için açtım zaten. Sanki senin yardımlarına laf atmışım gibi bir yaklaşım içindesin, sebebinide anlayamadım, alıngan olma sana kötü birşey söyleyen yok.
    3-)Ayrıca burası 1v1 chat yapılan bir yer değil. Ben yazımda sadece, ":D Sanırım seninde ingilizcen pek iyi değil.:D" ifadesini sana özel yazmıştım.
    4-)Eğer gereksiz zıtlaşma ve aşırı alınganlık yapacaksan, ciddiyet istiyorsan, sende bunlara uygun yaz yazılarını.
    5-)1v1 chat yapılan yer değil dedim ama sırf sana özel birşeyler yazıyorum bende şimdi. Kusura bakılmasın.

Konunun sapmaması için, sen yanıt yazsanda cevap vermeyeceğim.
    Rengini belli et.
    • ecank şöyle demiş...
    • Abone
    • 31 Eki 2007, 21:19

Re: Çözüm

dckaraca demiş ki:
    İngilizce yetersiz diyenler için...

http://nunzioweb.com/daz/AudioScrobbler/5_5/gen_audioscrobbler.dll

Bu linkteki dll dosyasını winamp'in içindeki pluginler klasörüne koyuyoruz. Ama koymadan önce options>preferences>plugins>media library pluginlerinden audio scrobbler plugininde enable tick'ini kaldırıyoruz.

Ardından işte bu indirdiğimiz dosyayı pluginler klasörüne koyuyoruz.

Bu işlemi yaparken winamp'in kapalı olması gerektiğini hatırlatmama gerek yok sanırım.

Yine pluginler bölümüne gelip bu sefer "general purpose" altındaki pluginlerden DoctorO'nun AudioScrobbler pluginini seçiyor ve bilgilerimizi güncelleyip plugin'i enable duruma getiriyoruz.

Resmi bir plugin güncellemesi çıkana kadar idare edecektir.

Çözüm başka yere yazıldıysa affola, ilk gördüğüm yere yapıştırıverdim.

Sevgiler.

Teşekkürler çeviri için.
    Rengini belli et.
    • matanay şöyle demiş...
    • Kullanıcı
    • 14 Kas 2007, 11:22

skroplayamayanlardan... :)

1568 sürümüne ulaşamıyorum arkadaşlar yardımcı olabilecek var mı ? evde gayet rahat skroplayabiliyorum iş yerinde de bi problem yaşamıyodum nolduysa birden bire skroplamamaya başladı, winampın bu sürümünü de çok beğenmiştim :(
    sevgili "ecank" dediklerini yaptım ama yine de olmadı :(
    dose eccessiva h2O
    • matanay şöyle demiş...
    • Kullanıcı
    • 15 Kas 2007, 10:33
    bi de bişey sorucam ben, saat ayarım yanlışmış ayarını ne yapmalıyım ?
    dose eccessiva h2O
    • NisaMishap şöyle demiş...
    • Çalışan
    • 15 Kas 2007, 17:07
    Sevgili Matanay,

Ayarlarim kismina girdikten sonra saat kusaginda Europe/Istanbul secenegini secersen saatin Turkiye ayarina donmus olur:)
  • Winamp sorunu ile ilgili bir gelişme yok mu? Ben hala sorun yaşıyorum ve orijinal Last.fm penceresini okuma fetişim olduğu için de başka plugin kullanmak istemiyorum.
    • Çalışan
    • 1 Eyl 2008, 10:19
    Yazılımın son sürümünü ve winamp'in de en son sürümünü kullanıyorsan böyle bir sorunun kalmamış olması gerekir.
  • Winamp 5.541 / Last.Fm 1.5.2.38918 / Winamp Plugin 2.1.0.9

kullanıyorum. sanırım son sürüm tamamı. Sorunum şarkılarımın skroplanmaması değil. Sanki winamp ile last.fm arasında bir iletişimsizlik varmış gibi winampımda yeni şarkıya geçtiğimde last.fm eski şarkıyı skroplamaya (zaten skroplanmışsa da şarkı çalmaya devam ediyormuş gibi yapmaya) devam ediyor. Benim açtığım şarkının başlamasının üstünden bir süre geçtikten sonra last.fm o şarkı yeni açılmış gibi yapıyor ve baştan skroplamaya başlıyor. Hele biraz hızlı şarkı değiştirmişsem bu süreç iyice uzuyor.

Umarım çözülebilir birşeydir.
    • Çalışan
    • 5 Eyl 2008, 14:42
    desemdEinanma bu sorun çözülmüş olmasına rağmen sende tekrarlıyor görünüyor. O yüzden bize daha detaylı bilgi vermeni rica ediyoruz. Hangi işletim sistemini kullanıyorsun? Yazılımı silip yeniden yüklemeyi hiç denedin mi?

Teşekkür ederiz.
  • Hem yazılımımı hem plug-ini hem de winampı 2 gün önce kuldurup en baştan kurdum ama bir değişiklik olmadı.

Windows XP SP3 kullanıyorum

Teşekkürler
    • Çalışan
    • 8 Eyl 2008, 10:38
    Biz bu sorunu kesinlikle test edemiyoruz, XPsp3 üzerinde böyle bir sorunla karşılaşmadı ekibimiz. Ancak yukarıdaki çözümleri dendedin mi diyeceğim, (mesela yukarıda bir kullanıcı winamp kütüphanesine ekleyince sorunun düzeldiğini belirtmiş)

Bir de eğer bilgisayarının konfigürasyonu eğer pek güçlü değilse, örneğin bellek/RAM açısından, belki yazılım bundan etkileniyor olabilir, bize konfigürasyonunu da iletir misin lütfen, makinanın özelliklerini yani.

Bunun dışında o İngilizce forumda http://audioscrobbler-for-winamp.en.softonic.com/ adresindeki farklı bir programın (bizim destek hizmeti vermeyeceğimiz) adresi var. Çok zorda kalırsan onu dene diyeceğiz ama eski bir sürüm o, bize ait olmayan birşey olduğu için de sana o program konusunda ve skroplamaların için yardımcı olamayacağız.

Bu arada winamp'inin plug inlerinde eğer değişik plug inler de yüklüyse bunlar last.fm plug ini ile çatışıyor da olabilir, başka görsel vs. plug in varsa bunları silerek tekrar dene.
Dışarıdan mesaj gönderilemez. Forumlara yazmak istiyorsan lütfen hesabına giriş yap ya da sitede hesap aç.