Yeni Müzikleri Keşfet

Last.fm, çaldığın müziğe göre sana kişiselleştirilmiş öneriler veren bir müzik keşfetme hizmetidir.

Last.fm profilini başlat Pencereyi kapat

Andrew Bird

Turnede

Resimler

NOBLE BEAST
  • 42.574.983
    skroplama
  • 1.058.069
    dinleyici

Etiketler

Herkesin etiketleri

Daha fazla etiket

Biyografi

Andrew Bird (d. 11 Temmuz 1973), ABD’li şarkıcı, besteci ve söz yazarı. Chicago’da yaşamakta olan sanatçı keman, gitar ve mandolin çalmaktadır.

Müzik kariyerine Squirrel Nut Zippers grubuyla çıkardıkları Thrills adlı albümle başladı. Devamında Bowl of Fire grubuyla ambient, rythme latin, rock, ravel ve pop türlerinin etkisinde folk müzik ürünleri vermeye başladı. Aynı dönemde, Weather Systems ve The Mysterious Production of Eggs adlı albümlerle solo çalışmalara da imza attı.

Bird, keman ve orkestra çanı gibi enstrümanlar da kullanabilmektedir. Müziği, caz, folk, rock ve soul tarzları arasında sade ve oldukça özgün bir müzik olarak kabul edilir.

Diskografi

Bowl of Fire ile birlikte

* Thrills (1998)
* Oh! The Grandeur (1999)
* The Swimming Hour (2001)

Solo albümleri

* Music of Hair (1996)
* Weather Systems (2003)
* Andrew Bird & the Mysterious Production of Eggs (2005)
* Armchair Apocrypha (2007)
* Noble Beast (2009)

Canlı albümleri

* Fingerlings (2002)
* Fingerlings 2 (2004)
* Fingerlings 3 (2006)
* Live In Montreal (2008)

EP’leri ve teklileri

* The Ballad of the Red Shoes (2002)
* Sovay (2005)
* Live at Bonnaroo Music Festival (2006)
* Soldier On (2007)
* Fitz and the Dizzy Spells (2009)
* Anonanimal (2009)

http://www.andrewbird.net

Klipler

Popüler Albümler

Etkinlikler

Etkinlik ekle

Dinleme Trendi

1.058.069dinleyici toplam
42.574.983skroplama toplam
En yeni dinleyici trendi:

Skroplamaya başla ve dinleme geçmişini kaydet

Last.fm kullanıcıları iTunes, Spotify, Rdio ve diğer müzik oynatıcılarında çaldıkları 200'den fazla müziği skropluyor.

Last.fm profili oluşturun

Pano

Bir görüş bildir. Last.fm'de oturum açın veya üye olun.

Şu Anda Dinleyenler

En Çok Dinleyenler