Yeni Müzikleri Keşfet

Last.fm, çaldığın müziğe göre sana kişiselleştirilmiş öneriler veren bir müzik keşfetme hizmetidir.

Last.fm profilini başlat Pencereyi kapat

Diana Ross

Turnede

Resimler

dianarossultimater-DIANA-ROSS-1970S-large
  • 5.157.458
    skroplama
  • 713.531
    dinleyici

Etiketler

Herkesin etiketleri

Daha fazla etiket

Biyografi

Diana Ross (d. 26 Mart, 1944, Detroit), ABD’li şarkıcı, müzik yapımcısı, oyuncu.

İşçi bir baba ile öğretmen bir annenin çocuğu olarak dünyaya gelen Diana Ross, çocukluğunu Alabama’da geçirdi. 14 yaşındayken ailece Detroit’e taşındılar. Ocak 1962’de Ross, «Cass Technical High School»dan mezun oldu. Ayn yıllarda müzik kariyerini oluşturmaya başlayan sanatçı, komşuları olan Mary Wilson, Florence Ballard, ve sonradan Supremes ve The Temptations adlarını alacak olan Betty McGlown ile yerel topluluklar oluşturup soul tarzda yoğunlaşan müzik çalışmaları yaptılar.

Çalışmaları, Beatles’dan sonra en çok satan ikinci sırada yer aldı. 1959 yılında başlayan Supremes macerasından sonra 1970’li yıllarda solo çalışmalarına başladı. 1972 yılında kendisine Oscar adaylığı getiren Lady Sings the Blues adlı filmde rol aldı. Yaptığı birçok albüm ve birçok şarkı haftalarca liste başında kaldı.

Çalışmalarıyla çeşitli ödüller kazanan Ross, 1971 Ağustos’unda menajeri Robert Ellis Silberstein ile evlendi. Daha sonra zengin bir emlakçıyla evlenip 1973 yılında boşandı ve New York’a taşındı. Her onar yıllık dönemde parlak çıkışlar yaptı. 1985 Ekim ayında evlendiği Norveçli işadamı Arne Næss Jr.’dan 2000 yılında boşandı

Yıllara göre diskografisi:

1970 Diana Ross 19 1 14 Altın
1971 Everything Is Everything 42 5 31 Altın
1971 Diana! 46 3 43
1971 Surrender (UK version: I’m Still Waiting) 56 10 10
1972 Lady Sings the Blues 1 2 50 2x platin
1972 Greatest Hits 34
1973 Touch Me in the Morning 5 1 7 Altın
1973 Diana & Marvin (Marvin Gaye ile)
1973 Last Time I Saw Him

Klipler

Popüler Albümler

Etkinlikler

Etkinlik ekle

Dinleme Trendi

713.531dinleyici toplam
5.157.458skroplama toplam
En yeni dinleyici trendi:

Skroplamaya başla ve dinleme geçmişini kaydet

Last.fm kullanıcıları iTunes, Spotify, Rdio ve diğer müzik oynatıcılarında çaldıkları 200'den fazla müziği skropluyor.

Last.fm profili oluşturun

Pano

Bir görüş bildir. Last.fm'de oturum açın veya üye olun.

Şu Anda Dinleyenler

En Çok Dinleyenler

E-Bülten

Universal Music Group Universal Music'in özel turuna katıl, Diana Ross hakkındaki ürün ve promosyon güncellemelerini al.