Spotify üzerinden çal YouTube üzerinden çal
YouTube videosuna geç

Çalar yükleniyor...

Spotify üzerinden skroplama mı olsun?

Spotify hesabınla Last.fm hesabını bağla ve herhangi bir Spotify uygulaması, herhangi bir cihaz veya platform üzerinden dinlediğin her şeyi skropla.

Spotify'a bağlan

Son ver

Reklamları görmek istemiyor musun? Şimdi yükselt

Blind Guardian - 6 Mayıs 2007, İstanbul Konseri Hakkında

Kadıköy'de dershaneden çıkıp, Sarp ve Fatih ile buluştuktan sonra vapurla Beşiktaş'a, oradan da Maslak minibüsleri ile konser alanına doğru gittik. Saat beş gibi, konser alanın yakınlarındaki PizzaMax'da iki büyük boy pizza üçümüz tarafından çatlarcasına yendikten sonra aslında kapıların açılması gereken saat yedi gibi de kuyrukta bekleyen arkadaşlarımızın yanına gittik. Konser, geçen seneki gibi açık alanda değil, kapalı salonda yapıldı.

Tabii her konserde olduğu gibi, sahneye ilk çıkan ön topluluklar gene üvey evlat muamelesi gördü; içeri onar kişilik gruplarla alınan izleyicilerin hepsi içeri gelene kadar Dreamtone çoktan sahneden inmişti ama hiç değilse bir kaç parçalarını dinleyebilme fırsatı buldum, en kısa sürede en azından bir albümlerini edinmeliyim…

Sahnedeki yerimiz oldukça iyiydi, sahneye beş kadar mesafede ortalardaydık. Atmosferi bozan iki etken biri; sekiz bira içtiğini iddia edip, etrafa küfürler edip sonra da barış işareti yapan, bıdı bıdı konuşan bir velet, bir diğer etken de; deri ceketli bir elemanın, yabancı dinleyicilerden birine (ki konuşmalardan Amerika'dan geldiklerini duyduk) yumruk atıp kavga etmesiydi; her ikisi de sarhoştu ve ipini koparanlar nedense hep bana rast geliyordu. Neyse, bu iki etken de konserin başlamasıyla ortadan kalktı.

Dreamtone sahneye kaçta çıkmıştı, bilmiyorum. Ama Blind Guardian'ın saat dokuzda çıkacağını hesaba katarak, en azından yarım saat evelinde sahneden ayrıldılar. Blind Guardian sahneye çıkana kadar arka fonda çalan parçaların hiç birini adam akıllı dinleyemedim, şu bıdı bıdı konuşan velet yüzünden. Ama hiç değilse bir Manowar da dinleyebildim :) En sonunda 2006 konserinde bizi şaşırtan olay olmadı ve gecikmeli olarak Blind Guardian sahneye geç çıktı.

Bir arkadaşım, ses sistemi kötüydü, dedi konser sonrası. Açıkçası kapalı alanda zaten konser izlemeyi de sevemem. Önceki iki gün de hem İzmir hem de Ankara'da sahne alan topluluk için oldukça başarılı bir performans sergilendi. İyi veya kötüden ziyade, benim görüşüme göre "tatmin edici" bir ses kalitesi vardı, tabii başkaların görüşü çok farklı da olabilir ve başkalarının görüşlerini de öğrenmek isterim.

Sahne ışıklandırması ise yeterliydi, önceki iki konser de de olduğu gibi gene fotoğraf makinesi olmadan gittim konsere. Öhhm, yahu ben henüz bir dijital fotoğraf makinesi almadım ki. E, Nokia N-Gage'in de kamerası yok.

Hansi, geçen seneye göre o koca bira göbeğinden kurtulmuş gibiydi. Ayrıca hayranlarıyla da çok güzel bir iletişimi vardı. Ancak konserde çalınması gereken ve çalınmayan kimi parçalar vardı ki; bence konserin tek üzücü yanı buydu. "Harvets of Sorrow", "Lord of the Rings", "Lost in Twilight Hall", "Mordred's Song", "Skalds & Shadows", "Welcome to Dying" parçalarından hiç değilse üçü daha çalınmalıydı. İşte bunlar yerine tercih edilen parça da "And Then There Was Silence" oldu. Geçen sene sesi konusunda oldukça sorunlar yaşayan Hansi'nin bu konserde bu sorunu yaşamadığını belirtebilirim; oldukça iyi bir performans sergiledi. Tabi tüm topluluk da süper bir performans sergiledi.

Çok bağırdım, yırtındım ama "track artist=Blind Guardian]Skalds & Shadows"u çaldırtamadım. Hansi, konser alanında bir ara, bugün "Bard's Song" yok, dedi. İnternette okuduğum bazı forumlardan anladığım kadarıyla, İzmir ve Ankara konserlerinde de benzeri şeyler ima etmişler. Sanırım dinleyicilerine daha yeni şarkıları söylemek istiyorlar. O zaman söyleseydin ya "Skalds & Shadows"u?

Blind Guardian - 6 Mayıs 2007 İstanbul Konseri Parça Listesi:

War of Wrath
Into the Storm
Born in a Morning Hall
Nightfall
The Script for My Requiem
Fly
Valhalla
Time Stand Still
A Past And Future Secret
This Will Never End
Bright Eyes
Punishment Divine
And Then There Was Silence
Imaginations From The Other Side
Bard's Song
Mirror Mirror

Parça listesinde "sanırım böyleydi" denilecek bir şey yok, her şarkının sonunda telefonuma parçaları yazdım sırasıyla…

Neticede konser çıkışı, Taksim'de Kızılkayalar'da ıslak hamburgerleri yerken ve limonatamı içerken "çok güzel bir gündü, biletine verdiğim parayı hak eden, susuz ve havasız kalmama rağmen gene de buna değdi" diye düşündüren bir konserdi.

Ama verdikleri en iyi konser, tartışmasız 2002 konseriydi.

Bir daha izleyebilmek ümidiyle, yeni albümünüzün "A Twist In The Myth" albümünden daha iyi olması dileğiyle…

Reklamları görmek istemiyor musun? Şimdi yükselt

API Calls